Η εταιρεία

Η εταιρεία

Η εταιρεία

Η Νέα Exfrut ΑΒΕΕ Ιδρύθηκε το 1956 από τον Χρήστο Σέξτο, πατέρα των Δημήτριου και Γεωργίου Σέξτου οι οποίοι είναι οι σημερινοί ιδιοκτήτες της εταιρείας. Οι βασικές δραστηριότητες της εταιρείας από την ίδρυσή της έως και σήμερα αφορούν τη συσκευασία και εξαγωγή φρέσκων ελληνικών φρούτων εκλεκτής ποιότητας. Η Νέα Exfrut ΑΒΕΕ λειτουργεί με τη σημερινή της μορφή από το 1991 με μεγάλη επιτυχία. Οι Αδελφοί Σέξτου έθεσαν νέες βάσεις με τη δημιουργία και λειτουργία ενός σύγχρονου συσκευαστηρίου, που χρησιμοποιεί τον πλέον εξελιγμένο εξοπλισμό διαλογής και συσκευασίας στρογγυλών φρούτων και κερασιών με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων. Σήμερα η Νέα Exfrut ΑΒΕΕ είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τυποποίησης, συσκευασίας και εμπορίας φρέσκων φρούτων στην Ελλάδα.

Εγκαταστάσεις

Οι εγκαταστάσεις της Νέα Exfrut ΑΒΕΕ εκτείνονται σε χώρο 10.000 τ.μ. στην Σκύδρα που αποτελείται από ένα σύγχρονο κτιριακό συγκρότημα που περιλαμβάνει τα κεντρικά γραφεία, συσκευαστήριο, ψυγεία, αποθήκες καθώς και προαύλιο χώρο παραλαβής προϊόντων και πάρκινγκ. Φέτος ολοκληρώθηκε η νέα μονάδα της εταιρείας στο χωριό Ρίζο Σκύδρας (Ν. Πέλλας) που αποτελεί μια από της πιο σύγχρονες μονάδες τις Ευρώπης, έκτασης 10.000 τ.μ. με 8 σύγχρονους θαλάμους ψύξης χωρητικότητας 5.000 τόνων ακτινιδίων και λοιπών στρογγυλών καρπών (ροδακίνων, νεκταρινιών, βερίκοκων, ροδιών κ.α.), κλιματιζόμενους χώρους παραγωγής και συσκευασίας με τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα καλιμπραρισματος και συσκευασίας, κτίριο γραφείων 200 τ.μ το όποιο έχει τη δυνατότητα σύνδεσης με τα αλλά 2 σημεία της εταιρείας (Έδεσσα Έδρα- Λογιστήριο, Σκύδρα Ψυγείο-Συσκευαστήριο) και επιπρόσθετα χώρο παρουσίασης της εταιρείας. Ακόμη χώρους αποθήκευσης υλ. Συσκευασίας, χώρους παραλαβών αγρ.προϊόντων, και χώρο στάθμευσης. Σήμερα η εταιρεία έχει συνολική έκταση 20.000 τ.μ. κτιριακές εγκαταστάσεις και αλλά 5000 τ.μ. προαύλιο χώρο. Η εταιρεία πρόσφατα έχει προβεί στην αγορά αγροτεμάχιου για την εγκατάσταση κερασώνα 500 στρ. Μακροχρόνιος στόχος της εταιρείας είναι η αγροτική παράγωγη ώστε να μπορεί να προσφέρει στο καταναλωτικό κοινό τα πιστοποιημένα και πλήρως ελεγμένα προϊόντα ώστε να διασφαλίσει την υγεία του καταναλωτή.

Χρονοδιάγραμμα Παραγωγής

Στη "Νέα Exfrut ΑΒΕΕ" εφαρμόζουμε συνεχή εναλλαγή παραγωγής εποχιακών φρούτων με σεβασμό στα μοναδικά χαρακτηριστικά της ελληνικής γης, επιτυγχάνοντας ποιοτική παραγωγή καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Προέλευση Φρούτων

Τα προϊόντα μας συγκομίζονται μόνο από τα καλύτερα αγροτεμάχια σε επιλεγμένες περιοχές της Ελλάδος φημισμένες για την ποιότητα των φρούτων τους. Συγκεκριμένα συλλέγουμε φρούτα από περιοχές της: Πέλλας, Κατερίνης, Καβάλας, Άρτας, Κορινθίας, Άργους, Ηγουμενίτσας, Αγρινίου και Σπάρτης.

 

Κώδικας Δεοντολογίας

Ο Κώδικας Δεοντολογίας της Νέα Εξφρούτ Α.Β.Ε.Ε. αφορά στις βασικές αρχές που τηρούνται από το σύνολο των προσωπικού και των διευθυντικών στελεχών της αλλά και των συνεργατών μας.

Ως κοινωνικά υπεύθυνη Εταιρεία έχουμε αντιληφθεί ότι τόσο η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη πρέπει να διαπερνά το σύνολο των δραστηριοτήτων μας.

Έτσι έχουμε θέσει συγκεκριμένες αρχές που αφορούν στη διαφάνεια, την ποιότητα των υπηρεσιών & προϊόντων μας, τη δυνατότητά μας να δημιουργούμε, να προασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα, να προστατεύουμε το περιβάλλον και να διαφυλάττουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Οι ηθικές μας αξίες αποτελούν τη βάση της λειτουργίας μας καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας μας που διακρίνεται από αίσθημα ευθύνης απέναντι στον άνθρωπο.

Κώδικας Δεοντολογίας Κοινωνικής Ευθύνης

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας Νέα Εξφρούτ Α.Β.Ε.Ε. , στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή όποιο άλλο email θέλετε.